VezeTörtök

Csapatunk vezetősége elég szerteágazó, talán nem is tudjátok mennyire. Természetesen, mint minden a cserkészetben, ez is az őrsöknél kezdődik. Az őrsvezetők óriási munkát fektetnek bele abba, hogy a mindennapi elfoglaltságuk: a suli, az edzések, a külön órák mellett még önkéntesen, cserkészvezetőként is megállják a helyüket. Ráadásul pont a kamaszkorban.

Azonban talán sokatok előtt rejtve marad, hogy az őrsvezetőkön kívül még milyen sokan tesznek bele rengeteg energiát a csapatunk működésébe. A vezetőség alapvetően két ágon működik, az egyik részén vannak a nevelési vezetők a másikon pedig az operatív dolgokkal foglalkozók.

A nevelési vezetők

A nevelési vezetők legfőképpen a rajvezetőket takarják. Közülük is páran, Anna, Gabó, Pipi és Eszti, Harkay Gabó vezetésével tavaly elindította a CSACSI találkozókat. (Ez egy mozaik szó, bátran lehet próbálkozni a megfejtésével.) Mostanában éppen egy kicsit kiegészülve többek között a csapatunk próbarendszerét igyekeznek megújítani. Kéthetente tartanak találkozókat, hogy mindig tudjanak foglalkozni az aktualitásokkal.

A nevelési vezetőkhöz tartozik még Marcsi, csapatunk lelki vezetője és Szabó Juli, illetve Lorencz Peti, akik a rover rajt vezetik. Harkay Gabó pedig az őrs- és rajvezetők vezetőjeként tartja össze a csapatot.

Ebben a posztban most a rajvezetőinket ismerhetitek meg kicsit közelebbről.

Tanai Gabó

„A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának közlekedésmérnök mesterképzésének elsőéves hallgatójaként félig Budapesthez kötnek tanulmányaim. ✈️🌆 Időm többi részében Szombathelyen vagyok (otthon). Szüleimmel és testvéremmel lakom egy házban, ami nagyon hasonlít egy nagyra nőtt kunyhóhoz. 🏡 Kőszeg Város Koncert Fúvószenekarában jelenleg az 1. fuvola szólamban játszom fuvolán, a zenekarnak pedig 2014 óta vagyok tagja. 🎼🎵🎶 A cserkészetben a III. cserkészkerület Berek őrsvezetőképzésének vagyok képzésvezetője, egyben a kerületi vezetőképzési szakvezető szerepét is betöltöm. ⛺️⚜️ A cserkészettől nem csak élményeket, barátokat, személyiségfejlődést és vezetői tapasztalatot kaptam, hanem Társat (@Császár Kristóf), akivel négy éve együtt építjük a Jóisten országát a cserkészetben, és azon kívül is. 🥰⚜️💝✝️

Gorell Anna

„Anna vagyok, nem is merem megmondani hány éve a csapat tagja (2006-ban volt az első táborom, innen ki lehet számolni, ha valaki nagyon szeretné). Pályafutásomat a Katica őrs keretein belül kezdtem, ami hála Istennek a mai napig (bár kötetlenebb formában) létezik. Mindenféle sok jó dolgot csináltam a cserkészeten belül, de a legnagyobb és legklasszabb feladat mindenképpen az, hogy idén már ötödik éve vezetem (vezetjük) a kiscserkész rajt. Bízom benne hogy én is tudok adni a gyerekeknek annyit, amennyit én kapok tőlük. „Nem cserkész” pillanataimban klinikai pszichológiát tanulok a Pázmányon, sokat futok, kirándulok, jógázok és nagyon szeretek régi filmeket nézni.”

Harkay Eszter

„Az előttem „szóló” két lánnyal együtt én is a Katica őrs tagjaként kezdtem cserkészkedni még jó régen. Rengeteget adott nekem ez a mozgalom, akik ismernek tudják mennyire szeretek sztorizgatni a nemzetközi és itthoni élményeimről. Csapatunkban már jó pár éve veszek részt őrsvezetőként, egy ideje rajvezetői szerepkörben is jelen vagyok. Emellet pár hónapja én vettem át a csapatmédiáért való felelősséget is, így legtöbbet itt „láthattok”. Civilben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanulok nemzetközi biztonság- és védelempolitikát (ne kérdezzétek mi leszek), illetve önkéntes tartalékos katona is vagyok. Szeretek fotózni, rajzolni, olvasni, és sétálni a napsütésben. „

Jövő héten megismerhetitek a többi nevelési vezetőnket is! 🙂