CsütörRaj

Rover raj

A tizennyolc év felettiek raja a legrégebb óta műkődő raj csapatunkban. Számos nehézséget és boldog pillanatot megéltek már együtt. A raj érdekessége, hogy mindig csak egyre nagyobb és nagyobb lesz, ugyanis minden 18. életévét betöltő cserkész tagja lesz, de kilépő korhatár természetesen nincs.

„Maradnak az igazak és a jók.
A tiszták és a békességesek.
Erdőke, hegyek, tanok és emberek.
Jól gondolja meg, ki mit cselekszik!”

Wass Albert: Üzenet haza

A pár éve történt változtatás alapján ma már két rajról beszélhetünk. A rover raj vezetője Szabó Juli, a felnőtt rajé pedig Lorencz Peti. A felnőtt rajban a már családos, megállapodott csapattagok vannak, akik esetleg munkájuk, családjuk miatt kevesebb időt tudnak fordítani a cserkészetre, de szeretnék támogatni a csapatot a tőlük telhető módon. A rover rajban a kicsit fiatalabb, egyetemista, fiatal felnőtt korosztály található. Természetesen mindenki maga dönti el melyik csoportban érzi magát otthonosabban.

Talán nehéz belelátni abba, hogy a roverek mennyi időt és energiát fektetnek abba, hogy kis csapatunk fennmaradjon és tovább működjön. Minden program leszervezése, a logisztika, a GH, a tábori napostisztség, csapatunk alapítványának működtetése, a csapatotthon karbantartása mind-mind a roverek vállalása. Ebből a korosztályból kerül ki az 51. Sík Sándor cserkészcsapat vezetősége is, akik hihetetlen munkát fektetnek a cserkészetbe a mindennapos elfoglaltságuk mellett. A következő hetekben róluk olvashattok majd. Ámulni és bámulni fogtok, hogy hányan fáradoznak Értünk.