Cserkészfény | Kilencedik

 Hogyan legyen ,,zöldebb” a karácsony?

 

2020. 12. 07.

A karácsony sokszor a befelé fordulás helyett inkább a felesleges költekezés időszaka. Idén próbáljunk meg egy kicsit egyszerűbben, jobban odafigyelve készülni az ünnepre. Néhány tippet hoztunk Nektek a környezettudatosabb karácsonyi készülődéshez.

  • Elő az újságokkal!  Idén helyettesítsük a csomagolópapírt újságpapírral,füzetlapokkal vagy akár egy darab anyaggal, amit aztán az ajándékbontás után újra használatba vehetünk.

 

  • Dekoráljunk a természetből!  Újabb és újabb díszek vásárlása helyett készítsünk dekorációt különféle termésekből, papírból – vagy akár száraz süteményből!

  • Gyertyák, gyertyák, gyertyák!  Egy-egy közös adventi vacsora alatt helyettesítsük a lámpát gyertyákkal.
  • Ajándékozz okosan!  Adjunk például tárgy helyett élményt (idén lehet online színházba és moziba is menni és ehhez ki sem kell mozdulni a lakásból), vagy ha a kimozdulás mellett voksolnátok, egy szép, közösen eltöltött napot a természetben. Ha tárgyi ajándékkal is kiegészítenétek, érdemes olyanban gondolkozni, amely karácsony után is megkönnyíti a ,,zöld” mindennapokat (például egy szép kulacs vagy egy cserepes növény), de természetesen az örök kedvenc ,,kézzel készített” sem maradhat ki.