Cserkészfény – ADVENT 1.

Idén az adventi időszak alatt rövid interjúkkal készültünk Nektek, amiben minden héten egy-egy felnőttcserkész testvérünk készülődését ismerhetitek meg. Fogadjátok nagy szeretettel sorozatunk első interjúját Simonné Pungor Marcsival.

Mi az első szó, ami eszedbe jut a Karácsonyról?

A kis Jézus megszületett, örvendjünk!

Hogyan készítitek a családban a lelketeket az Úr eljövetelének napjára?

Adventi koszorú köré gyűlünk, általában esténként. Énekelünk, szentírási részt olvasunk, imádkozunk valakiért… vagy húzunk a családból egy nevet, hogy a következő héten Ki-Kire figyel jobban. A „szertartás” mibenlétét már a gyermekeim állítják össze. Hajnali misére sajnos nem nagyon jutunk el, pedig jó volna. Adventi naptárban, néha a csoki…. mellett / helyett egy-egy jócselekedet feladat van, vagy egy ige részlet. Az adventi időszakban elmegyünk és letesszük, ami a szívünket nyomja a szentgyónásban, hogy béke és szeretet születhessék meg bennünk. Készülünk továbbá a családi bábos, betlehemes előadásra, amivel szenteste ajándékozzuk meg egymást.

Miért adsz ebben az évben hálát?

A családomért és azért a sok erőért, és gondviselő szeretetért, ami képessé tett a feladataim elvégzésére. Hálát adok az emberiségért, a megszületett gyermekért. Hálát adok azokért az édesanyákért és édesapákért, akik gyermeket vállaltak, az ifjú jegyesekért és házaspárokért, s az egyedülállókért. Hálát adok a dolgozókért, mert mindenki munkája számít, az idősekért és azokért, akik már nem lehetnek közöttünk. Hálát adok az Istennek, hogy nem hagy el sosem.

Mit vársz a legjobban Szentestekor?

Hogy együtt legyünk egymásra figyelve, békében és örömben.

Melyik az a zene, ami először jut eszedbe erről az időszakról?

Pintér Béla: Gyere el a jászolhoz.

Fel nagy örömre

Ébredj ember mély álmodból flashmob

Tartsatok velünk jövő héten is! 🙂