Cserkészfény – ADVENT 2.

Ma régi-új csapattagjaink Rettegi Zsolt (Rezsó) és felesége, Retteginé Böröcz Katica karácsonyi készülődésével ismerkedhettek meg:

Mi az első szó, ami eszedbe jut a Karácsonyról?

Zs: Várom. S hogy konkrétan mit? A hangulatát, a békességét, a közös ritmusát, az átadott ajándékok felett érzett örömet, a gyermekeim, családtagjaim tekintetét… s hogy mindennek az ad értelmet, hogy az Úr Jézus testet öltött és ünnepet adott a számunkra.


Hogyan készítitek a családban lelketeket az Úr eljövetelére?

K: Az advent mindig kicsit különlegesebb számunkra, mint az év többi része. Egy kis varászlat, izgalom és több figyelmesség, jócselekedet, amit családként próbálunk megélni ebben az időszakban.

Ének, gyertyafény, adventi naptár, süteménykészítés.. s mindehhez egy jó időmenedzsment, így néha még hajnali misére is eljutunk 😊

Miért adsz ebben az évben hálát?

K: A családunkért, s a Gondviselésért, a közösségekért amelyekhez tartozunk. S hogy mindig minden helyzetben a tenyerén hordoz minket az Úr!

Mit vársz a legjobban Szentestekor?

Zs: Számomra az egész folyamat szép és örömet adó. Már az is jó, hogy rendet rakunk és helyet készítünk a karácsonyfának. S minden, ami ezután következik, a pásztorjátéktól a karácsonyfa melletti Jézusköszöntőn és az ajándékozáson át az éjféli miséig. Az egész így teljes, így ad örömet.

Melyik az a zene, ami először jut eszedbe erről az időszakról?

Zs: Csillag ég az éjszakában, ismeritek-e? (Sillye Jenő – Kovács Gábor)

Ti is kíváncsiak vagytok a jövő heti bejegyzésre? Mi már nagyon várjuk!