A SZENT KERESZT LELKÉSZSÉG HIRDETÉSEI

A SZENT KERESZT LELKÉSZSÉG HIRDETÉSEI

2021. augusztus 15.

 

Szent István király ünnepe

Augusztus 20-án, pénteken, államalapító Szent István királyunk ünnepén délelőtt fél 9 órakor lesz ünnepi szentmise templomunkban. A szentmisét Dr. Székely János püspök atya mutatja be. A szentmise végén megáldja az új kenyeret, amelyből egy-egy falatot fogunk osztani a templom előtt.

Értelemszerűen ezen a napon nem lesz esti szentmise.

Tanévnyitó szentmise

Augusztus 29-én, vasárnap de. 10 órakor a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán, a pápai keresztnél tartjuk meg a szabadtéri tanévnyitó szentmisét, amelyben Isten Szentlelkét hívjuk segítségül, a szeptemberben induló új iskolaévre.

Mindazok számára, akik bármi okból ezen a szentmisén nem tudnak részt venni, számukra reggel fél 8 órakor lesz szentmise a Kálvária templomban.

Tanévnyitó szalonnasütő piknik

Sok szeretettel hívjuk és várjuk a Kálvária Család apraját és nagyját, minden közösségét, gyerekeket, szülőket, és nagyszülőket egy vidám közös együttlétre, szalonnasütésre és esti piknikre, augusztus 29-én vasárnap este 6 órai kezdettel a Martineum parkolója melletti réten. Jó alkalom lesz arra, hogy egy kicsit bepótoljuk az elmúlt időszakban elmaradt személyes találkozásokat.

A kifogástalan parazsat és az asztalokat a cserkészek biztosítják, a sütni- és ennivalóról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia. Korlátozott mértékben nyársak és alufóliák is rendelkezésre állnak majd, illetve némi innivalót, szörpöket, ásványvizet, sört és bort, is lehet majd vásárolni, de poharat, evőeszközöket mindenkinek magának kell gondoskodni.

Miserend szeptemberben

Az Eucharisztikus világkongresszus miatt szeptember 19-n, vasárnap állunk át az iskolaévben szokásos miserendre, vagyis de.9 és 11 órakor, addig vasárnapnaponként továbbra is reggel fél 8 és 9 órakor tartjuk a szentmiséket. Szeptember 5-től a 9 órai szentmise diákmise lesz.

Cserkészek várják az érdeklődőket

Templomunk cserkészcsapata a Sík Sándor cserkészcsapat a cserkészév kezdetén várja a cserkészet után érdeklődők jelentkezését. Kérjük, keressék Harkay Péter csapatparancsnokot, akinek elérhetőségét megtalálják a folyosó hirdetőtábláján!