Cserkésztábor 2023

Óriási megtiszteltetés!! El sem hiszem. Ti is olvastátok?? A híres xenobotanikus és antropológus, Dr. Grace Augustine a mi alakulatunkat választotta ki az Avatar-projekt segítő csapatának!!! Itt megtaláljátok a levelét. Jó lesz, ha alaposan felkészülünk erre a kalandra. Itt az oldalon minden fontos tudnivalót megtaláltok!

Alap adatok

A projekt július 5 és 15 között kerül megrendezésre. Ezt az időszakot a Pandorán fogjuk tölteni, mely a Balaton nevezetű égitesttől nem messze, a Dörgicse szektorban található. A fiatalabb űrkadétok, a Mókus, Csipkebogyó, Mandula és Róka őrs tagjai július 5 és július 8 között vehetnek részt a projektben, ezután szüleikkel visszarepülnek a Földre.

Jelentkezni ezen az űrlapon tudtok június 15-ig. Sokszor fogunk emlékeztetni mindenkit, ha mégsem sikerül tartani a határidőt, június 20-ig van lehetőség pótolni a jelentkezést, de ez esetben kicsit változik a tábordíj (lentebb olvashatjátok). A jelentkezéshez szükséges papírokat és az űrhajó beszállókártyáját a következő linkeken tudjátok elérni (ezeket papír formában a táborba kell elhozni!):

Otthoni előkészületek

Bár a kiképzésen mindent részletesen elmondtunk már, azért itt egy lista, nehogy otthon maradjon valami! Ne feledkezzetek meg az egyenruhához illő nadrágról (övbujtatós, nem sztreccses anyagú), a fürdőruháról és a nagyobbak ügyeljenek a megfelelő hosszabb távra is alkalmas hátizsák elhozatalára (hálózsák, polifoam, két napos cucc férjen bele, vagy lehessen rendesen rárögzíteni, ne himbálózzon!).

A teherautó felpakolás (nagy táskák és minden nehéz cucc) június 30-án este lesz a csapatotthonnál. Pontod időponttal még jelentkezünk.

Az első napra mindenki hozzon magának szendvicset ebédre, először vacsorát fogunk kapni a táborban.

Űrhajó utazási kézikönyv

A felszállás július 5-én 8:02-kor fog megtörténni a szombathelyi vasútállomásról, kérünk mindenkit, hogy húsz perccel előbb érkezzen az állomásra. A projekt finanszírozásába a űrhajó jegy nincs benne, ezért mindenki magának tudja megvenni a jegyet az állomáson. Ajánljuk megfontolni az országbérlet lehetőségét (2000Ft egy hónapra egy diáknak), mert olcsóbb, mint az oda-vissza jegy (1500-1500 Ft) és ha szükség van rá, akkor a programok során is tudjuk használni buszra vagy vonatra. Ezt akár sokkal korábban is meg tudjátok váltani, de fontos, hogy papíralapon, ne elektronikusan tegyétek meg, illetve, hogy a tábor ideje alatt érvényes legyen (30 napra érvényes, a pénztárnál kell mondani a dátumot). Ha nem éltek ezzel a lehetőséggel, kérlek a visszaút árát a tábordíjjal utaljátok, vagy küldjétek el borítékban.

A visszautazás a kiscserkészeknek és jelölteknek július 8-án autómobil űrkapszulákkal fog zajlani, melyeket szüleik vezetnek. Össze lehet beszélni, hogy több család közösen utazzon. Akinek a szülei nem tudnak jönni, és így nem tudja, hogyan jusson haza, az mindenképp szóljon csapatparancsnokunknak.

A többiek július 15-én nagy valószínűséggel 18:20-ra érkeznek be a vasútállomásra Szombathelyen, de ez még kétes információ, mert az állami űrhajó társaság nem rakta ki még az aznapi menetrendjét. Az adatok frissülni fognak, a többet tudunk. A teherautót utána fogjuk lepakolni a csapatotthonnál.

A projekt finanszírozása

A 11 napos űrprogram fejenként 28.000 Ft-ba kerül, nagycsaládos kedvezményt biztosítunk, a harmadik és további családtagok díja feleződik (mindig a legdrágább tábordíj). A kisebbeknek az első négy napra 10.500 Ft-ba fog kerülni a tábor. Aki ettől eltérő napszámra érkezik (csak különleges esetben lehet) vagy határidőn túl adja le a jelentkezését, annak 2600 Ft/nap tábordíjjal kell számolnia, plusz 1700 Ft. Ebben a díjban, ahogy fentebb írtuk az utazás nincs benne, ajánljuk az országbérlet vásárlását.

Tudjuk, hogy ez a nagyobb családoknak megterhelő összeg, ezért arra kérünk Titeket, aki teheti fontolja meg, hogy esetleg többet utal (ezt a jelentkezésnél is jelezhetitek), így a plusz beérkező összeget el tudjuk osztani azok között, akik igénylik (szintén lehet jelezni a jelentkezésnél). Természetesen a csapattól is van lehetőség támogatást kérni, keressétek bátran Ildit, Klárit vagy Esztit.

A részvételi díjakat és az utazási költséget (visszafelére és csak akkor, ha nem lesz országbérlete a gyereknek) lehet előre utalni egyesületünk bankszámlájára: Sziklavár Egyesület, IBAN: HU14 1160 0006 0000 0000 8538 5867) közleményben a nevek, a napok számának (illetve ha plusz adomány is érkezik, akkor annak is) megadásával. Van lehetőség több részletben is utalni, ha így tesztek közleményben ezt is jelezzétek (részlet 1, részlet 2). Az utalások határideje a jelentkezéssel együtt június 15, de ha valami oknál fogva ez nem lehetséges, akkor július 5-ig kérlek mindenképp utaljátok el a pénzt! Emellett van lehetőség a misék után Ildinél, és a táborba érkezéskor készpénzben is fizetni (ebben az esetben egy borítékba pontosan behelyezett összeggel tegyétek kérlek).

Nyílt nap

Szerencsére az Avatar-projekt parancsnoka engedélyezte a nyílt nap megtartását, ezért van lehetőség a szülőknek, testvéreknek is ellátogatni a Pandorára. Ezen szándékotokat a jelentkezési űrlapon tudjátok leadni. A tábor pontos koordinátái: GPS: 46.90109, 17.72367 (az odajutásról még írunk információt). Ajánlott játszós ruhában érkezni. A területre július 8-án 9:00 és 10:30 között lehet érkezni, kérlek ezt a kérést tartsátok tiszteletben. Élelmezési felajánlásaitokat (főleg a lekvárnak, méznek, nutellának, süteményeknek és a friss gyümölcsöknek van nagy keletje) szívesen fogadjuk a teherautó pakolásra, vagy a nyílt napon a táborban.

Fontos megjegyzések

A Pandorán sajnos nem mindig van telefonos kapcsolat a Földdel, így ne ijedjetek meg, ha a gyerekeket nem lehet elérni. Töltési lehetőség nincs, és nem is ajánljuk a hatlövetes powerbank-ek elhozatalát sem. Egyébként is számos kaland vár ránk a projekt során, a telefon használata ezért korlátozott, csak a fürdés időben lehet használni (19:00-20:00). Bátorítunk azonban Titeket, hogyha a gyermekek nem keresnek minden nap, ne aggódjatok, ez csak azt jelentheti, hogy jól érzik magukat. A táborparancsnokot (Harkay Eszter, +36301837625) és a helyettesét (Harkay Péter, +36306200232) reményeink szerint (térerő függő) el tudjátok majd érni, ha szükség van rá.

A kisebbek rövidebb ideig tartó táboroztatása pont a beszoktatást szolgálja. Az első táborozóknak még sok szokatlan dologgal kell megküzdeniük: fürdés önállóan, lavorban, latrinahasználat, alvás egy vékony laticelen stb.). Kérjük a szülőket, hogy bíztatással, tanítással (pl. a tisztálkodás területén), szoktatással (alvás nyitott ablaknál) segítsenek nekik a megfelelő felkészülésben!

Reményeink szerint csodálatos környezetben, egy felejthetetlen élménnyel; a természet, Isten és egymás jobb megismerésével, a közösségélmény magunkba szívásával fogunk gazdagodni!

Bármilyen további kérdésben állok mindenki rendelkezésére!

Kívánok a felkészüléshez a szervezők nevében is mindenkinek 

Jó munkát!

Harkay Eszter csst., táborparancsnok