[2018] Évnyitó palacsintaparty

Palacsintaparty és fogadalom tétel

Az idei évben is megrendezésre került csapatunk évnyitó rendezvénye, a palacsintaparty. Mint már korábban annyiszor, most is sok jókedvvel, vidámsággal és megannyi palacsintával érkezett a csapat a Martineum mögötti otthonunkhoz. Az idei év különlegessége az volt, hogy mivel a nyáron külön táboroztak a kiscserkészek, a fogadalomtételre is ekkor került sor, hogy a csapat minden tagja együtt tudja ünnepelni az újonnan cserkésszé, illetve kiscserkésszé válókat.

A program az ünnepélyes fogadalomtétellel kezdődött és ezúton is szeretnénk köszönteni a kiscserkész ígéretet tevő Ekler Botondot, Horváth Bencét , Horváth Dömit, Horváth Fannit, Horváth Grétát, Lajos Laurát, Márovics Lucát, Pál Lackót, Szummer Dorkát, Vámosi Vilmost, Weigl Marcit és a cserkész fogadalmat tett Cseh Gabriellát, Harkay Ágnest, Zsigmond Viktóriát és kívánunk nekik további jó munkát!

A nap ünnepélyes részét letudva következhetett a szórakozás, immár a cserkészszülőkkel kiegészülve. Ám még mielőtt a kalóriák bevitelére került volna sor, úgy illett, hogy le is adjunk párat. Ehhez Debreczeni Luca, a csapatunk felelős tornatanára (és frissen megválasztott csapatparancsnok-helyettese) szolgáltatott szórakoztató feladatokat egy sorverseny formájában. A vetélkedő során megtudtuk, hogy egy teniszlabda pont belefér két ember szemgödrébe, és hogy milyen nehéz pár felfújt lufit életben tartani egy csapatnyi (kis)cserkész között. Igaz csak egy győztes csapat lehetet, de egy kis izomlázat és nevetéstől fájó rekeszizmokat mindenki nyert magának.

Miután kellően kifáradtunk, következhetett a lényeg, mégpedig a palacsinták. A hagyományoknak megfelelően a klasszikus ízek mellett idén is rengeteg volt a kreatív, ötletes és szerencsére ezek mellett is rendkívül finom palacsintakülönlegesség. Ezeket a nagy szaktudással (értsd: az évek alatt rengeteg palacsinta elfogyasztásával) rendelkező zsűri különböző szempontok alapján pontozta és a győztesek értékes nyereményekkel gazdagodhattak. Mindenki más a teli pocakjával vigasztalódhatott.

Egy rövid szusszanás után újabb fergeteges játékok következtek, hogy biztos senki se távozhasson plusz kilókkal, míg végül elérkezett az esemény ünnepélyes lezárása.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött és/vagy segített a szervezésben. Egy ilyen kezdés után bizakodva (és jóllakottan) vághatunk neki az új cserkészévnek!