S O P R O N

Március 15. és 17. között csapatunk Sopronban portyázott a kőszegi 343. Chernel István cserkészcsapattal közösen. A programok nagyon változatosak voltak, pénteken egy soproni cserkészek segítségével összeállított városismereti vetélkedőn vettünk részt, majd többször is csúszhattunk a soproni bobpályán. A szálláson aztán egy Gábor által vezetett közös imádkozás és finom vacsora várt ránk, majd tábortűzzel zártuk a napot.

Szombaton felvettük a túracipőinket és a Soproni-hegység ösvényeit járva elmentünk az Erdő Házába, ahol interaktív kiállítás keretében tudhattunk meg többet az erdő lakóiról, illetve meg is csodálhattunk párat belőlük a vadaspark területén. Egy közös játék után a kicsik és nagyok elköszöntek egymástól, hiszen másfelé folytatták a napot. A kisebbek egy rövid kirándulás és egy spontán esőben tűzrakás és sütögetés után busszal tértek vissza a szállásra, ahol egy nagy maffiázással zárták a napot. A nagyobbak elkirándultak a városba, ahol a moziban megnézték a Most vagy soha! című magyar filmet, ami az 1848. március 15-i eseményeket dolgozza fel.

Vasárnap közös szentmisén vettünk részt Bánfalván, ahol utána volt lehetőségünk a plébános körbevezetésével megnézni a templomot és kolosotort. Majd egy rövid (de borzasztóan meredek) séta után a csrkészkápolnát is megcsodáltuk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a városra. Fáradtan, de rengeteg élménnyel tértünk haza délután.