Szállást keres a Szent Család

December 12-én vasárnap csapatunk apraja-nagyja felkerekedett és nyakába vette a várost. Köszönet Marcsi, Harkay Gabó és Balikó Mama szervezésének a házakban már kíváncsian és sok szeretettel vártak minket.

Délelőtt a kiscserkészek a 9-es cserkészmise után, a saját közös programjuk elején látogattak el az Idősek Otthonához, ahol sok finomságot is kaptak a szép éneklésért cserébe. (Vigyázat édesség eső!) Délután pedig az őrsök/rajok mentek különböző rászoruló vagy fogyatékkal élő személyek családjához énekelni. Természetesen a cserkésztestvérek és cserkészszülők által gyűjtött adományokat is sikeresen kézhez kapták a címzettek.

Személy szerint nekem a énekléstől való kezdeti lámpaláz és kedvetlenség egy másodperc alatt elmúlt és nagyon megható és boldog érzés volt, hogy egy kis örömöt vittünk mások életébe egy ilyen egyszerű dologgal. A kis dolgok is lehetnek igazán sokat érő tettek. Ennél jobb programot el sem tudtam volna képzelni advent harmadik vasárnapján, az öröm napján.

A tegnapi nap másik fontos eseménye volt, hogy cserkészcsapatunk tagjai Budapesten átvették a Betlehemi Békelángot egy ünnepi mise keretében, mely Szombathelyen 19-én a Székesegyházban az este 6 órai szentmisén vehető át és vihető haza mindenki számára. Köszönet azoknak a cserkészeknek akik a láng őrzésén és idejuttatásán fáradoznak.

Képek: