KIRÁLYVÁLASZTÁS 2024

Megürült a királyi trón, s egyenes ági leszármazott híján nemeseink választják meg új királyunkat Zalaszántón, a július havának 3. napjától szervezett nagygyűlés keretében. Ha valakihez baleset folytán nem ért el a galambposta ITT eléri a meghívót. A gyűlésen csak a meghívott nemesi családok vehetnek részt és felhívjuk szíves figyelmüket az alább leírtakra, melyben a szükséges előkészületeket ismertetjük.

Általános tudnivalók

A gyűlés július 3 és 13 között kerül megrendezésre Zalaszántó dicső mezején. A kisnemesi családok (Vadmacska, Aranysakál, Csipkebogyó, Mandula, Róka, Csimpánz, Kőszegi lányok) július 3. és 6. között vehetnek részt a gyűlésen. A messziről érkező Kankalin és Hiúz családok már július 2-án útnak indulnak.

A részvételi szándékot galambpostán tudathatják a nagymúltú szervezői családdal, melyet itt érhetnek el. Határidő június 10. Az ezután beérkezett pótjelentkezésekhez (legkésőbb június 15-ig) nem áll módunkban nemesi pólót biztosítani és a részvételi költség is emelkedik.

A jelentkezéshez szükséges papírokat a következő az alábbi helyeken tudják elérni (ezeket papír formában a táborba kell elhozni!):

Otthoni előkészületek

Szeretnénk felhívni a figyelmet az esemény kiemelkedő fontosságára! A zavartalan királyválasztáshoz elengedhetetlen a megfelelő felszerelés megléte, így nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy az alábbi felszerelés listán található tárgyakat feltétlenül hozza el. Ne feledkezzetek meg az egyenruhához illő nadrágról (övbujtatós, nem sztreccses anyagú), a fürdőruháról és a nagyobbak ügyeljenek a megfelelő hosszabb távra is alkalmas hátizsák elhozatalára (hálózsák, polifoam, két napos cucc férjen bele, vagy lehessen rendesen rárögzíteni, ne himbálózzon!).

A nagy szekér megpakolása (csúfnevén: teherautó) a nagyobb táskákkal június 28-án, péntek este lesz a csapatotthonál. A pontos időpontot galampostán küldjük majd.

Az első napra mindenki hozzon magának elemózsiát ebédre, mert első közös lakoma a vacsora lesz.

Utazási tudnivalók

A nemesek szekere július 3-án 7:04-kor fog útnak indulni, a szombathelyi vasútállomásról. Alázatosan kérünk mindenkit, hogy húsz perccel előbb érkezzen az állomásra. A lovak abrakját országbérlet megváltásával tudják finanszírozni. Ezt akár sokkal korábban is meg tudják váltani, de fontos, hogy papíralapon, ne elektronikusan tegyék meg, illetve, hogy a tábor ideje alatt érvényes legyen (30 napra érvényes, a pénztárnál kell mondani a dátumot).

A visszautazás a kisnemesi családoknak július 6-án saját szekereikkel és nevelőikkel fog zajlani. Össze lehet beszélni, hogy több család közösen utazzon. Akinek a nevelője nem tud jönni, és így nem tudja, hogyan jusson haza, az mindenképp szóljon gyűlés vezetőjének.

A többiek július 13-án 18:00 körül érkeznek majd haza az állomásra Szombathelyen. Az adatok frissülni fognak, ha több információ áll rendelkezésünkre. A nagy szekeret utána fogjuk lepakolni a csapatotthonnál.

11 napos gyűlés fejenként 30.000 Ft-ba kerül, nagycsaládos kedvezményt biztosítunk, a harmadik és további családtagok díja feleződik (mindig a legdrágább tábordíj). A Hiúz és Kankalin családoknak 32.000 Ft, a kisebbeknek az első négy napra 15.000 Ft-ba fog kerülni a tábor. Aki ettől eltérő napszámra érkezik (csak különleges esetben lehet) vagy határidőn túl adja le a jelentkezését, annak 3500 Ft/nap tábordíjjal kell számolnia, plusz 2000 Ft (a pólóért). Ebben a díjban, ahogy fentebb írtuk az utazás nincs benne, ajánljuk az országbérlet megváltását.

Tudjuk, hogy ez a nagyobb családoknak megterhelő összeg, ezért arra kérjük Önöket, hogy aki teheti fontolja meg, hogy esetleg többet utal, így a plusz beérkező összeget el tudjuk osztani azok között, akik igénylik (lehet jelezni a jelentkezésnél). Természetesen a csapattól is van lehetőség támogatást kérni, keressék bátran Ildit, Klárit vagy Esztit.

A részvételi díjakat lehet előre utalni egyesületünk bankszámlájára: Sziklavár Egyesület, IBAN: HU14 1160 0006 0000 0000 8538 5867) közleményben a nevek, a napok számának (illetve ha plusz adomány is érkezik, akkor annak is) megadásával. Van lehetőség több részletben is utalni, ha így tesztek közleményben ezt is jelezzék (részlet 1, részlet 2). Az utalások határideje június 15, de ha valami oknál fogva ez nem lehetséges, akkor július 3-ig kérlek mindenképp utalják el a pénzt! Emellett van lehetőség a misék után Ildinél, és a táborba érkezéskor készpénzben is fizetni (ebben az esetben egy borítékba pontosan behelyezett összeggel tegyék ezt).

Nyílt nap

Az ügy az egész országunkat és társadalmunkat érinti, így egy napot biztosítunk arra, hogy állampolgáraink meglátogassák a gyűlést, származásuk mivoltától függetlenül. Ezen szándékot ezen a jelentkezési űrlapon tudják leadni. A tábor pontos koordinátái: GPS: 46.87510, 17.23725 (az odajutásról még írunk információt). Ajánlott játszós ruhában érkezni. A területre július 6-án 9:00 és 10:30 között lehet érkezni, kérünk mindenkit, hogy ezt a kérést tartsa tiszteletben. Élelmezési felajánlásokat (főleg a lekvárnak, méznek, nutellának, süteményeknek és a friss gyümölcsöknek van nagy keletje) szívesen fogadjuk a nagy szekér pakolásra, vagy a nyílt napon.

FONTOS MEGJEGYZÉSEK

A Gyűlés zárt mivoltát tekintve, nem engedhetünk a külső befolyásoló tényezőknek, ezért minden kapcsolatot korlátozunk a külvilággal. A telefonkészülékeket be fogjuk szedni a résztvevőktől (tavalyi tapasztalatok miatt hoztuk meg a döntést). Fürdés időben kikérhetik majd a saját eszközüket, hogy telefonáljanak, de más időpontban csak a táborparancsnokon keresztül lehet elérni a tábor résztvevőit. Töltési lehetőség nincs, és nem is ajánljuk a hatlövetes powerbank-ek elhozatalát sem (úgysem fogják tudni mikor használni). Bátorítunk azonban Titeket, hogyha a gyermekek nem keresnek minden nap, ne aggódjatok, ez csak azt jelentheti, hogy jól érzik magukat. A táborparancsnokot (Galambos Anna, +36 30 542 7183) és a helyettesét (Gorell Nóra, +36 30 309 2410) reményeink szerint (térerő függő) el tudjátok majd érni, ha szükség van rá.

kisebbek rövidebb ideig tartó táboroztatása pont a beszoktatást szolgálja. Az első táborozóknak még sok szokatlan dologgal kell megküzdeniük: fürdés önállóan, lavórban; latrinahasználat; alvás egy vékony laticelen stb.). Kérjük a szülőket, hogy bíztatással, tanítással (pl. a tisztálkodás területén), szoktatással (alvás nyitott ablaknál) segítsenek nekik a megfelelő felkészülésben!

Reményeink szerint csodálatos környezetben, egy felejthetetlen élménnyel; a természet, Isten és egymás jobb megismerésével, a közösségélmény magunkba szívásával fogunk gazdagodni!

Bármilyen további kérdésben állok mindenki rendelkezésére!

Kívánok a felkészüléshez a szervezők nevében is mindenkinek 

Jó munkát!