A keptarhoz a kepeket eloszor fel kell tolteni egy helyre, ahonnan majd en rakom at a keptarba. Itt egy leiras mit kell csinalni.

Toltsuk le innen ezt a fajlt. A tartalmat csomagoljuk ki valahova (nemkell egy kulon ures konyvtarat csinalni neki, eleg a c:\ vagy a c:\Program Files konyvtarba kicsomagolni). Inditsuk el a programot a filezilla.exe segitsegevel (duplaklikk).
Eloszor a Nezet menupont alatt a Helyi konyvtarfa es Tavoli konyvtarfa elol vegyuk le a pipat. A Fajl->Kedvenc helyek menupontot valasztva bejon egy ablak, ott az Uj allomasra kell egyszer kattintani. Majd az adatokat igy kitolteni :

  • Cim: www.51siksandor.hu
  • Port: 21
  • Felhasznalonev: cserkesz
  • Jelszo: tolem kell kerni!

Miutan megnyomtuk a Csatlakozas gombot, egy ilyen kep fogad minket.
Bal oldalt lehet tallozni a helyi fajlokat, jobb oldalt a tavoli gepen levo feltoltott kepeket. (A kepeket innen helyezem at a keptar oldalra)

Kesobb nemkell mindig letrehozni a kedvencekben ezeket a beallitasokat, eleg csak az elso ikon melletti kis nyilacskara kattintani, majd a keptar-at valasztva egybol kapcsolodik is:

Ha a jobb oldali reszben nem latjuk a nevunket, akkor ott egy eger jobbgomb kattintassal eljon az alabbi menu, ahol a Konyvtar letrehozasat kell valasztani.

Itt adjuk egy nevet meg (lehet becenev is, lehetoleg ekezet nelkul).

Lepjuk be abban a konyvtarba.
Bal oldalon valasszuk ki a felolteni kivant kepet tartalmazo mappat, es egyszeruen huzzuk at a jobb oldali reszbe (vagy jobb egergomb a mappan, es Feltoltes menupont). Ekkor egybol megkezdodik a kepek feltolese.

Ez az internet gyorsasagtol es a kepek szamatol fuggoen eltart egy darabig. Ezalatt elmehetunk kavezni, vacsorazni, stb. A gep csinalja a dolgat.