51-es gondolatok a NEK-ről

Mit jelentett NEKünk?

Mai bejegyzésünkben Tanai Berci, Tóth Klári és Stampf Ildi gondolatait olvashatjátok az Eucharisztikus Kongresszusról. 

„…az ő személye tényleg különleges kapcsolatban áll Istennel.” (Tanai Berci)

Ez a találkozó igazán ugye csak a kereszténységet tudta megmozgatni, de szerintem az egész világ felfigyelt erre a kiváltságos eseményre. A programok egyaránt tetszettek, mind a résztvevőknek, mind nekünk, cserkész-önkénteseknek is.

A legkiemelkedőbb pillanata a NEK-nek azonban lehetett volna egy-két vicces hozzászólás az étkeztetés lebonyolításánál, vagy egy egyszerű összemosolygás az egyik külföldi zarándokkal, mondván megértettük egymást; de aztán mégsem az volt. Ferenc pápa megjelenése és a miséjén való részvétele maradt meg a legjobban, amely valóban tükrözi azt, hogy az ő személye tényleg különleges kapcsolatban áll Istennel.

(Tanai Bertalan)

„…közelebb kerültünk (sokszor fizikailag is) az Úristenhez.” (Tóth Klári)

Bár csak az utolsó hétvégére jelentkeztem önkéntesnek, így is hamar átéreztem a NEK-es hangulatot, amit a cserkészek már több napja építettek. Büszke voltam arra, hogy együtt megyek ismeretlen-ismerős cserkészekkel, és megbámulnak minket az utcán, hogy olyan különleges feladatokat kaptunk, amelyek mindig az események sűrűjébe vittek, és amelyek által közelebb kerültünk (sokszor fizikailag is) az Úristenhez. Emiatt éreztem korábban is fontosnak a szolgálatot. Utólag pedig nagyon örülök, hogy része voltam ennek a nagyszabású eseménynek. A cserkészet újra elámított azzal, hogy láttam, vadidegen emberekből álló őrsök és rajok is tudnak hatékonyan működni.

(Tóth Klára)

„…a sok-sok segítség szebbé varázsolta a jelenlévők ottlétét.” (Stampf Ildi)

Óriási élmény volt segítőként ezt a világméretű kongresszus működését segíteni. Jó érzés volt, hogy a sok-sok segítség szebbé varázsolta a jelenlévő emberek ottlétét. A kongresszuson nekem felejthetetlen élmény a körmenet volt. Mi cserkészek zártuk a hivatalos részt. Voltunk vagy 200-an. Arra lettem figyelmes, hogy a nálam jóval fiatalabb cserkészek is énekelnek. Igaz a dalok között sok gitáros ének volt, amit ők biztos jobban szerettek.

(Stampf Ildikó)